I vår ska jag måla om vardagsrumsväggen

När den mörka vintern är över och våren närmar sig börjar man bli sugen på att förändra i hemmet. Det vanliga är nog att man kanske byter ut gardiner och textilier men man kan såklart ta det ett steg längre, genom att måla om. Jag har haft tanken på att måla om en tid nu och känner att det är dags att förnya vardagsrummet. Med våren kommer inspiration och nu ska äntligen väggen i vardagsrummet få leva upp.

Förändring genom att måla om vardagsrummet

För genom att måla om en vägg i vardagsrummet kan man ändra hela rummets känsla på ett kick. Jag vet att fondväggar har varit på tapeten ganska länge och jag vet att om jag väljer att måla en så kommer den verkligen att påverka hur mitt vardagsrum kommer att upplevas. Vad jag måste bestämma nu är vilken färg, hur jag vill att rummet ska förändras och om jag bara ska måla om en eller två väggar. Som jag ser det är det perfekt att måla en fondvägg. Jag kan snabbt måla om den om jag vill ändra färg, antingen utifrån årstid eller om jag ändrar mina färger i inredningen.

Hur ska man gå tillväga då?

Så nu är det första steget som måste göras, flytta om alla möbler och skydda dem så att inte det kommer någon färg på dem. Det andra steget är att ta en tur till den lokala färghandeln Öbergs och inhandla färg och pensel. Jag står i valet och kvalet om jag ska grunda eller inte. Jag vet att det håller bättre men samtidigt är det mycket jobb om jag tänker växla färg emellanåt. Det innebär många lager färg i framtiden och får jag hjälp att välja rätt färg kommer snart mitt vardagsrum vara redo att möta våren.