I vår ska vi bygga pool

Denna våren är det äntligen dags för oss att bygga pool ute i vår trädgård. Något i har drömt om länge, men som har varit en kostnadsfråga. Att anlägga en pool kan bli en dyr historia, men beroende på vad du önskar för pool behöver det inte bli så dyrt som du kanske tror. Vi vill ha en pool som är nedgrävd i marken, som är tillräckligt stor för att simma i och vi har tänkt oss en gjuten betongpool.

Betongpool

Det finns många olika typer av pooler, och de har lite olika kvaliteter, fördelar och nackdelar. Vi har som sagt planerat att gjuta en betongpool, detta för att vi vill ha en riktig lyxpool nu när vi har väntat så länge. Fördelen med en betongpool är att den håller väldigt länge om den sköts om väl. Nackdelen är att det är en av de dyraste poolerna att anlägga, främst för att det krävs riktigt gediget markarbete.

Andra typer av pooler

Har du en mindre budget finns det andra typer av pooler som också är riktigt bra. Exempelvis en glasfiberpool är enkel att anlägga, då den kommer i ett färdigt stycke. Du kan gräva ner den i marken, men den kan också placeras i ett uppbyggt trädäck. Perfekt om du har markgrund som är svårt att gräva i. Andra typer av pooler är stålpooler, pool av polystyrenblock eller pool av tryckimpregnerat trä med liner.

Uppvärmning av poolen

Du behöver självklart inte ha en uppvärmd pool, det går lika bra att låta solen värma upp den under varma dagar och under kvällen dra över ett isolerande täcke. Men som vi alla vet är sol ingen garanti i Sverige och har du lagt ner mycket pengar på att anlägga en pool kan det också vara skönt att kunna använda den. Då kan du ordna uppvärmning av din pool, genom exempelvis bergvärme om du har det till din bostad.