Dags att inreda hallen

Hej där,

Nu är jag i full färd med att inreda hallen i mitt hem. Resten av huset har jag redan kommit i ordning med, någotsånär åtminstone, men just hallen har jag haft svårt att bestämma vad jag ska göra med. Men så en kväll för några dagar sedan var jag ute och surfade runt på inredningssidor. Och det var då jag hittade den perfekta lösningen för min hall: Ribbväggar.

Ribbväggar har nog de flesta sett någon gång utan att just tänkt på vad de heter. En ribbvägg består av ribbor, oftast i trä, som är placerade med lite mellanrum på en ljuddämpare akustikfilt. Man hittar inte sällan ribbväggar i offentliga miljöer, så som lounger eller på kontor. Eftersom både ribborna och akustikfilten kan varieras i utseende, kan man med de här monterbara väggarna ge sitt rum precis den karaktär man vill. Men det kanske bästa är att de också löser ett problem som jag har haft med min egen hall: att det ekar och känns rörigt ljudmässigt när man samtalar där. Ribbväggar gör alltså att störande ljud försvinner och så att det ekar mindre.

Så, nu har jag bestämt mig för att installera ribbväggar i min hall, och helt plötsligt har jag även fått inspiration till den övriga inredningen. Jag beställde ribbväggar i mörkt trä och med en ljus akustikfilt från Wallribbon.se. Det kommer att göra så att min hall får känslan av en sådan där härligt lyxig lounge. Det blir en perfekt ingång till resten av mitt underbara hem.