Härliga aleppotvålar!

Aleppotvålen är en berömd tvål med särskilda egenskaper. Tvålen är ekologisk och har en hög koncentration av olivolja. Dessutom har den en intressant och lång historia som går tillbaka 4 000 år i tiden. Aleppotvålen har fått sitt namn från staden Aleppo i Syrien där den har sitt ursprung. Tvålen tillverkas av olivolja och lagerbärsolja, som är en fantastisk ingrediens. Tillverkningsprocessen är lång med en lagringstid på minst sex månader. Tvålen har många egenskaper tack vare dess effektiva ingredienser. Lagerbärsoljan är bra mot håravfall såväl som sår. Olivoljan har antibakteriella egenskaper och återfuktar. Doften är mild och tvålen tillverkas med olika koncentration av lagerbärsolja.

Ekologisk tvål

Aleppotvålar är tillverkade av naturlig olivolja, lagerbärsolja, vatten och lut. Tvålen är ekologisk och innehåller inga kemiska tillsatser eller konserveringsmedel. Inga färger, parabener eller parfymer tillsätts. Det är en unik naturprodukt och hantverk som tillverkats med stor omsorg. Ingredienserna skördas på vintern och under den långa lagringsperioden får tvålen sin karaktäristiska beigea färg. Det finns olika sorter av Aleppotvål och det som skiljer dem åt är koncentrationen av lagerbärsolja. Lagerbärsoljan är en mycket vårdande ingrediens och gör tvålen mild och skonsam för huden. Lagerbärsoljan framställs från obesprutade vilda lagerbär från Syrien. Inga allergiframkallande oljor eller onödiga ingredienser behövs i tvålen tack vare lagerbärsoljan.

Användningsområden

Aleppotvålar har ett stort användningsområde och till i princip alla hudtyper. Även personer med känslig hud med eksem kan använda Aleppotvålar. Lagerbärsoljans antibakteriella och svampdödande egenskaper gör att Aleppotvålen är mycket bra mot hudinfektioner, bett och sår. Den kan även användas för håret och ersätta schampo. Den hjälper framför allt mot mjäll och torr hårbotten. Oljan har även antiseptiska egenskaper vilket gör att tvålen är särskilt anpassad för allergisk och känslig hud. Tvålen passar även perfekt för rakning. Den rengör mycket effektivt och kan användas för att rengöra kläder och som diskmedel. Med andra ord passar Aleppotvålen till det mesta!