Pyssla ihop egen inredning

Inredning är viktigt för att vi ska trivas i våra hem. Ju mer personlig och smakfull inredning du har, desto mer kommer du förmodligen att trivas i ditt hem. När jag har tid över och får ett sug efter att göra något nytt med mitt hem brukar jag sätta mig ner och pyssla ihop saker att pryda rummen med. Det kan röra sig om vimplar, handmålade krukor eller andra saker som genast livar upp ett rum. Det här är både billigt och roligt! Nedan tipsar jag om hur du gör egna piedestaler till växterna och egen konst till väggarna.

Roliga piedestaler

Det är så fint att inreda hemmet med många växter i olika storlekar och färger. Jag tycker om att placera ut växterna i olika delar av rummet, men det krävs att man hittar en bra plats till dem. Piedestaler är bra för detta istället för att placera alla växter i hyllor eller på golvet. Om du inte vill eller har råd att köpa sprillans nya piedestaler är ett tips att besöka en loppis där du kan hitta billiga lampskärmar. Ta sedan bort tyget från lampskärmen, putsa/tvätta skärmen och måla det i valfri färg. Vänd det upp och ner och placera en växt där – vips så har du en piedestal!

Gör din egen konst

Affischer och tavlor kan också kosta lite och framför allt är det ibland svårt att hitta motiv och färger som passar ens smak och den övriga inredningen i rummet. Ett tips är då att köpa ett gäng canvasdukar i valfri storlek samt färger (gärna olja eller akryl). Det kan också kosta lite, men håller också länge. Låt sedan din kreativitet och fantasi flöda och måla ett eget konstverk. Du behöver inte vara ett målargeni för detta – mycket av dagens konst är ju abstrakt. Jag gjorde en egen trio där jag fokuserade på olika texturer och olika nyanser av blått. Det blev riktigt snyggt över soffan!