Tre hälsosamma lunchsalladrecept som kan hjälpa dig att packa mer i din lunchlåda

Om du har en viktminskningsdiet och vill tona lite, är det ett bra sätt att äta en lunchsallad. Känner du till de, de jätte, superstora salladerna som serveras på snabbmatsrestauranger över hela Sverige? Det är inget fel med dessa sallader, om de serveras ordentligt. Men det finns mer till en fantastisk lunchsallad än storlek och massa. I den här artikeln ska jag dela med dig av några fantastiska lunchidéer som hjälper dig att göra läckra sallader till din nästa lunch utan allt fett. Vill du inte göra salladen själv, testa Sallad & Sånt för god lunch i Västerås.

Ett av de bästa receptet för linssallad jag har hittat är från Southern Food, som förklarar hur man gör en sötpotatis- och svartbönsallad som är så god att du undrar varför du aldrig provat det förut! Detta recept använder både sötpotatis och svarta bönor, och blandningen toppas med röd paprika, hackade tomater och en kryddad blandning. Om du inte gillar kryddig paprika, överväga att lämna ut röd paprika och helt enkelt lägga till lite lök eller vitlök. Vissa kockar utelämnar osten och lägger till strimlad cheddar, men smaken är fortfarande trevlig, om det är lite kryddigt för vissa människor.

Rostade paprika är ett annat bra alternativ för sommartid, och detta recept på en grillad kycklingsallad kombinerar paprikaens kryddiga värme med den söta, krispiga blandningen av körsbärstomaterna. För att göra salladen, blanda den rostade rödpeppar med strimlad skarp cheddarost och toppa med en skivad portabellasvamp. Servera denna sallad med tortillachips och lite sallad, så får du en god och hälsosam måltid som din familj kommer att älska. Det är också en bra idé att ha några av de extra bären till hands för att servera denna sallad på en baklucka.

Svart bönsallad är ett annat välsmakande val för din lunchmeny. Det görs med hjälp av refried bönor, hackade tomater och rödlök i en mixer, tillsammans med lite salsa och gräddfil. Du kan hitta dessa recept online eller köpa dem på en mängd olika marknader. Detta recept är hälsosamt och det är ett av de mest populära valen för lunchmåltider bland barn. Du kan göra detta recept flera gånger och det kan förvaras i frysen i några dagar när du planerar en picknick.

Ett annat bra val för lunchsallader är att göra ett kycklingbröst som blandas med tonfisk salladsdressing, majonnäs, gurka, selleri och vatten. Använd en matsked citronsaft och två matskedar limesaft till förbandet. Blanda upp dem alla och servera detta på en fullvete-smällare med lite potatischips på sidan. Lägg till en skivad tomt med skivad skiva och du får en måltid som är rik på näring och smakar bra. Kom bara ihåg att servera dessa med mycket vatten.

Det finns många hälsosamma salladsrecept som inte kräver några fina ingredienser. Om du kan blanda ihop dem alla och sätta ihop dem kan du vara säker på att de kommer att smaka bra. Du kan till och med sluta behöva äta en av dessa istället för en frukt. I själva verket kan detta bli det nya för lunch. Dina kollegor och vänner kommer att fråga dig var du lärde dig att blanda ihop dessa.