Gör din egen inredning med pyssel

När hemmet är fint mår många av oss bra. Försök därför att ta hand om ditt hem, städa det regelbundet och låt inte saker ligga framme och skräpa för länge. Att köpa nya möbler kan vara ganska dyrt och inget de flesta gör särskilt ofta. Om du ändå vill piffa till i hemmet och ge det en ny touch kan du istället satsa på nya och fina inredningsdetaljer, eller ännu bättre – göra din inredning helt eller delvis själv. Det gör hemmet personligt samtidigt som det är betydligt billigare än att köpa nya inredningsprodukter. Här ger jag ge dig några tips på hur du kan göra.

Gör egna vimplar

Idag är det populärt att pryda hemmet med vimplar och kortare meningar som hängs upp på väggarna. Det här ger rummet en lekfull touch och du kan själv välja färger och utformning om du gör inredningen själv. Vimplar kan du göra med hjälp av tygbitar som du klipper ut till trianglar. Klipp ut två likadana samt en likadan i papp. Sy ihop tygbitarna, men lämna en del öppen där du stoppar in kartongbiten. Sy sedan ihop allt och häng upp på ett snöre. Vips så har du gjort egna vimplar! Bokstäver kan du göra på liknande sätt, men då räcker det med pappbokstäver som du fäster på ett snöre.

Måla egna krukor

Ett annat inredningstips som du delvis gör själv och som jag tycker blir väldigt fint är att måla egna krukor. Du kan börja med att köpa ett gäng krukor på loppis eller liknande. Det viktiga är inte att de är fina, men däremot är terrakottakrukor enklast att måla på. Köp sedan en färg som är lämplig för materialet du ska måla på och sedan är det bara att sätta igång. Jag tycker det är fint att låta terrakottan synas igenom och satsa på att ge krukan mönster i form av till exempel ränder, prickar eller rutor mot terrakottabakgrunden. Enkelt och snyggt!