Inredning för ett unikt hem

Jag tycker mycket om att pyssla och att skapa med händerna men jag vill inte bara pyssla för sakens skull utan verkligen kunna använda det jag skapar. Att göra saker till hemmet är därför något som blir både kul och användbart. Ibland tycker jag att det kan vara svårt att komma på vad jag ska göra då kan exempelvis Pinterest vara en stor inspirationskälla. Något som jag är mycket förtjust i är att göra tavlor. Förutom att behålla dem själv är det också en bra present. Jag brukar till exempel skriva ut citat på datorns skrivare och klistra upp på ett hårdare papper tillsammans med en passande bild.

Pyssla med naturen

Det behöver inte vara dyrt eller krångligt att pyssla. Mycket av materialet kan du faktiskt hitta ute i skog och mark. Om du känner någon som huggit ned ett träd kan du fråga om du kan få stammen. Fräs ur den och placera en vattentät vas eller kruka i hålet. Du har då fått en annorlunda och snygg ytterkruka. Hittar du färska kottar kan du lägga dessa i en vacker skål med vatten. Snart kommer kottens frön att spira och det blir fint att placera växten på bordet eller på fönsterkarmen. Du kan också måla kottar för att hänga upp i påskris eller i julgranen.

Användbara tapeter

Har du tapeter över? Använd dem till att förändra din inredning. Varför inte göra en färgglad vimpel att exempelvis hänga i barnens rum? Allt du behöver är fina tapeter eller andra fina papper i olika färger samt ett snöre. Mät upp hur lång du vill att vimpeln ska vara och klipp av snöret i rätt längd. Klipp därefter ut trekanter vars översta del ska vikas ner omkring två centimeter om snöret. Limma delen som viks ner. Fortsätt så tills snöret är fyllt av vimplar. Du kan också använda tapeter till att klä in pärmar, tidsskriftshållare eller lådfronter. Lacka för bättre hållbarhet.