Inreda lägenhet med sovalkov

Har du en liten lägenhet? Inget riktigt sovrum utan endast en sovalkov? Känner du dig osäker på hur du ska inreda lägenheten på bästa sätt? Det finns flera bra tips på hur du kan gå till väga. En sovalkov kan bli mycket mer än endast ett ställe för sängen om du inreder och dekorerar på rätt sätt. Något många personer med liten lägenhet är ute efter, är att få lägenheten att se större ut än vad den egentligen är. Att inreda sin lägenhet ska inte kännas jobbigt utan det ska vara roligt. Här kan du läsa om några tips på hur du inreder en liten lägenhet på bästa sätt.

Få din lägenhet till att se större ut

Bor du i en liten lägenhet, med sovalkov, kan det kännas trångt när du har mycket prylar. Då gäller det att hitta ett sätt att inreda som får lägenheten att se större ut. Ett tips på hur du kan göra detta är att utnyttja takhöjden. Använd hyllor och skåp, se till att de har en neutral färg eller färg som matchar väggarna. Om din lägenhet har en sovalkov brukar väggen ovanför sängen många gånger vara tom. Där skulle det passa bra med en hylla som du sedan kan dekorera med småsaker. Till exempel böcker, en liten blomma, mysiga och väldoftande doftljus, foton och så vidare.

Speglar och ljusa färger

Speglar är ett av de äldsta knepen för hur du får din lägenhet till att se större ut. Med hjälp av speglar kommer ljuset i din lägenhet att reflekteras på ett sätt som gör att ditt hem ser större ut. Ett annat tips är att du använder ljusa färger när du inreder din lägenhet, det gäller både möbler och väggarna. Självklart kan du ha några mörkare inslag för att ge hemmet lite mer känsla. Men ljusa färger öppnar upp rummet och gör att det känns mycket större än vad det är, jämfört med om du skulle använda mörka färger.

Tips till din sovalkov

Det finns flera bra förslag på hur du kan inreda din sovalkov på ett bra sätt. Du kan till exempel skärma av sovalkoven om du vill att den ska vara mer privat. Då kan du använda skärmar eller draperier. Har du en lite större sovalkov skulle du kunna bygga ett litet loft. Då har du sängen längst in i sovalkoven och kan bygga en garderob eller annan typ av förvaring under sängen. På så sätt får du mer plats till dina kläder om du har brist på garderober, eller hyllor om du har många böcker du inte har plats med någon annanstans.