Vad du behöver veta innan din fillersbehandling

Fillers består vanligtvis av hyaluronsyra, ett ämne som fyller djupa rynkor där exempelvis muskler och fettvävnad på grund av ålder har försvunnit. Med åldern minskar hudens elasticitet och som ett resultat på det kan huden bli slapp och livlös. En fillersbehandling hjälper till att addera volym där det behövs. Skillnaden mellan fillers och botox är att botox hjälper till att eliminera rynkor som kommer från muskelsammandragningar genom att man bedövar musklerna. Fillers jämnar ut rynkor som inte är ett resultat av muskelsammandragningar. Vissa rynkor är för djupa för botoxbehandling och där är fillers ett bättre alternativ. Det verkar omedelbart medan botox tar ett par dagar innan det börja verka.

Lämpliga behandlingsområden

Ett av de vanligaste användningsområdena för fillers är nasolabialvecken som går från näsvingarna ner mot munnen, ibland kallade ”surhetsrynkorna”. Det kan också användas på läpparna, kinderna eller tinningarna. Läkarna rekommenderar att du tar det lite lugnt när du börjar din behandling snarare än att göra allt på en gång. Det är särskilt viktigt om det är din första fillersbehandling. Även om du ser resultat av behandlingen omedelbart kan det vara vettigt att gå hem och känna av lite innan du avgör huruvida du ska ta ytterligare en spruta eller inte. Det är alltid eftersträvansvärt att undvika att ta bort en injektion i efterhand.

Biverkningar av fillers

Du kan nog räkna med att du kommer svullna upp på de ställen där du har tagit injektioner. Det finns också en risk för att du kan få lättare blåmärken. Ta det lite lugnt och vila efter behandling så ska du se att du snart är på banan igen. Kanske är det en bra idé att göra behandlingen precis innan en helg eller under en ledighet? Vidare är det viktigt att bara utföra fillersbehandling hos medicinskt utbildad personal. De kan också ge dig rätt besked kring din efterbehandling och tar ansvar i det fall du inte är nöjd med resultatet.